Wedstrijdseizoen volop begonnen voor Lensworld-Zannata-Etixx team

By 8 maart 2016 Nieuws

4 wedstrijden in de eerste competitie week 2016

We begonnen het wielerjaar 2016 met de Omloop het Nieuwsblad op zaterdag 27 februari:
Team Lensworld-Zannata-Etixx trok de kaart van Annelies Dom maar deze had niet de verhoopte super benen die sowieso nodig waren tegen de wereldtop. Nochtans zag het er goed uit op 25km van het einde waar Lensworld-Zannata-Etixx nog met 4 rensters vertegenwoordigd was in een eerste peloton van 46 rensters. Maar na de Paddestraat en Lippenhovestraat brak de groep en moesten onze rensters 24 rensters laten gaan.
Ondanks nog fel verweer van onze rensters reden de koplopers steeds verder weg. Annelies Dom werd uiteindelijk 36e, Kaat Van der Meulen 39e. Wereldkampioene Lizzie Armistead reed solo naar de overwinning in Gent.

Omloop van het Hageland – Lotto Cycling Cup:
De volgende dag volgde de Omloop van het Hageland in Tielt-Winge, het was tevens de eerste manche van de Lotto Cycling Cup competitie 2016.
Opnieuw een groot peloton van 187 rensters aan de start vandaag. Na vele ontsnappingspogingen doorheen het Hageland, eindigde de wedstrijd toch in een massa sprint. Die werd gewonnen werd door de Italiaanse ex-wereldkampioene Marta Bastianelli. Annelies Dom sprintte zich naar een 19e plaats.

GP Samyn – Lotto Cycling Cup:
Na het eerste koersweekend, helaas maar 4 rensters aan de start voor Lensworld-Zannata-Etixx voor de GP Samyn op woensdag. Het team moet momenteel diverse rensters missen door ziekte en andere omstandigheden.
In het Waalse Dour kregen de rensters heel wat kassei stroken een felle wind voor de wielen. Nog voor halfweg wedstrijd brak het peloton in diverse stukken en hadden we enkel nog Annelies Dom in eerste peloton van 21 rensters.
Annelies had vandaag vooral haar zinnen gezet op de groene trui van het Rush klassement van de Lotto Cycling Cup competitie. Deze prijs was onderweg alvast binnen na 2 gewonnen Rushes, maar toen er 7 rensters ontsnapten in de kopgroep had ze niet meer de benen. Het koste haar een mooie uitslag, Annelies werd 17e, maar neemt ze toch de leiding in het Rush klassement.
De volgende manche van de Lotto Cycling Cup vindt plaats op maandag 4 April met de GP Dottignies. De GP Samyn werd trouwens voor het 2e jaar op rij gewonnen door de Nederlandse Chantal Blaak.

Strade Bianche – 1e Manche Women World Tour:
Ook in deze eerste World Tour wedstrijd moesten we genoodzaakt met slechts 4 rensters afreizen naar Siena in Italië. Voor onze rensters, Oliveira, Van der Meulen, Polspoel en Kozonchuk, was het een eerste kennismaking met deze zeer bijzondere wedstrijd.
Vele steile hellingen maar vooral de vele onverharde wegen sloopten het peloton met vele lekke banden als gevolg.
Wij hadden “geluk” of geen énkele lekke band, waarvoor dank aan Michelin 😉 !
Maar in de finale hadden we enkel nog Flavia Oliveira, onze frêle klimster “overleefde”, maar de laatste 2 onverharde stroken waren net iets te technisch voor Oliveira. Flavia finishte net buiten de top 20. Ze werd 21e in deze allereerste Women World Tour wedstrijd ooit.
Lizzie Armistead was de sterkste op de steile aankomst in het prachtige stadscentrum van Siena-Toscane.

Volg Team Lensworld-Zannata-Etixx van kortbij via @LenswZanEtx en Facebook!

Bekijk de foto’s op Foto’s > Omloop het Nieuwsblad – Omloop van het Hageland -GP Samyn