Sofie De Vuyst wint het zwart in de Lotto Belgium Tour

By 16 september 2014 februari 12th, 2015 Nieuws

Sofie De Vuyst wint Lotto Belgium TourHet Futurumshop.nl-Zannata Team leverde een collectieve sterke prestatie in de Lotto Belisol Belgium Tour.

Na de 3e plaats in de ploegen tijdrit sprokkelde De Vuyst nog 2 bonus seconden met de steun van Kroger zodat de zwarte leiderstrui van het klassement voor de beste Belgische renster verstevigd werd in de 4e rit te Halle-Buizingen.
De rit (met 9x de Sollerberg) eindigde in een sprint met 47 rensters. Enkel een “zieke” Kuijpers zat niet meer in deze groep. Chloe Hosking (Hitec) was de snelste, De Vuyst eindigde als eerste team renster op de 16e plaats.

De slotetappe vond plaats in Geraardsbergen waar de rensters tweemaal de Tenbosse klim, tweemaal Parike berg en tweemaal de Muur van Geraardsbergen voor de wielen kregen. Kuijpers ging niet meer van start na ziekteverschijnselen.
Na de eerste passage over de Muur van Geraardsbergen ontstonden er diverse groepjes maar De Vuyst en Van Doorslaer zaten voorin. Anna van der Breggen (Rabobank-Liv) en Sofie De Vuyst (Futurumshop.nl-Zannata) konden ontsnappen en begonnen samen aan de laatste beklimming van de Muur. Hierna sloten Emma Johansson en leidster Annemiek van Vleuten aan zodat een sterk kwartet aan de leiding reed in de laatste 15km. De samenwerking was niet optimaal en ontsnapte Anna van der Breggen opnieuw in de laatste kilometers. De Vuyst, Johansson en Van Vleuten werden nog bijgehaald door 10 achtervolgers waarbij Annelies Van Doorslaer van Futurumshop.nl-Zannata die 11e werd.
Van der Breggen haalde het met 7″ voorsprong op de Vesten in Geraardsbergen op Emma Johansson.
De Vuyst (13e) reed een sterke wedstrijd maar werd dit niet meteen bekroond in een resultaat maar werd Sofie wel gehuldigd als eindwinnares van het klassement als de beste Belgische in de Lotto Belisol Belgium Tour.
Van Vleuten won het eindklassement, De Jong het punten klassement en Van der Breggen het berg klassement.

Eindstand :
1. Annemiek van Vleuten (Rabobank-Liv Giant)
2. Anna Van Der Breggen (Rabobank-Liv Giant)
3. Thalita de Jong (Rabobank-Liv Giant)
9. Sofie De Vuyst (Futurumshop.nl-Zannata)
14. Annelies Van Doorslaer (Futurumshop.nl-Zannata)
38. Kirsten Coppens (Futurumshop.nl-Zannata)