Prachtige overwinning voor Len Van Eeckhout

By 18 juni 2015 oktober 13th, 2015 Nieuws
De Interclub in Koksijde staat voor onze club steevast aangestipt als een belangrijke wedstrijd. De renners moeten er immers  de hoge blekker een paar keer bedwingen. De 5-koppige selectie was er eentje die kon tellen. Allemaal mannen in vorm, Trystan, Mathias, Bryan, Len en Simon.
De taktiek was heel eenvoudig. In elke ontsnapping een mannetje meehebben. In de beginfase waren er tal van ontsnappingen. Toen Yentl Bekaert wegsprong reageerde Len Van Eeckhout heel attent. Al snel namen de 2 een goede voorsprong. De ploegmaten probeerden het peleton verder onder controle te houden. Nog eventjes leek het alsof het peleton zou terugkomen, maar 2 ronden voor het einde gaven ze daar al hun winstkansen op. Yentl en Len zouden strijden om de eindzege.  In de laatste 2km probeerde Yentl nog alleen weg te springen om zo een sprint te ontlopen, maar Len volgde heel attent.
Len verwoorde het als volgt:  “In de laatste 2 km plaatste Yentl nog een versnelling maar ik zat meteen in het wiel waarop ik besloot om niet meer uit het wiel te komen voor de laatste bocht versnelde hij nog eens maar ik remonteerde hem in de sprint. Ik wil ook heel de ploeg bedanken.”
Een dank voor zijn ploegmaats, want die deden het ook voortreffelijk. Door hun goede finish konden ze naast de eindzege ook de zege in het ploegenklassement veilig stellen.
Proficiat jongens voor deze prachtige zege, smaakt naar meer zou ik zeggen!!